Office Depot wil producten binnen het uur leveren

Office_DepotDe strijd op het internet tussen online winkels wordt steeds heviger. Het gaat niet alleen om het bieden van de laagste prijs, maar ook de voorwaarden worden steeds belangrijker. Niet voor niets rolt Office Depot een One hour delivery service uit in thuisland Amerika. Een van ’s werelds grootste leveranciers van kantoorartikelen wil klanten de mogelijkheid bieden om een bestelling binnen het uur op te halen in een door hen gekozen vestiging.

Het programma met de naam Buy online, pick up in an hour krijgen de online shoppers vanaf 28 juli ook de kans om producten gedeeltelijk op te halen en gedeeltelijk naar kantoor te laten verzenden. Het is nog niet duidelijk of ook de bezorgservice binnenkort binnen het uur moet gaan plaatsvinden. Verder is het nog niet duidelijk welke van de 80.000 producten in het assortiment binnen een uur klaargezet kunnen worden.

Naast deze verandering gaat er de komende periode nog meer wijzigen voor de leverancier van kantoorartikelen. Zo zal er ook in de winkels steeds meer gedigitaliseerd worden. In de VS zal al het personeel van Office Depot een tablet bij zich gaan dragen om zo klanten sneller antwoord op vragen te kunnen geven. Het is niet te verwachten dat Office Depot deze veranderingen zal doorvoeren bij haar Europese tak, aangezien er bij Viking Direct alleen online te bestellen is.

In februari van het jaar liet de retailer van kantoorartikelen al weten te gaan fuseren met branchegenoot OfficeMax, waardoor ze waarschijnlijk behoren tot de 3 grootste online retailers van Amerika. Het fusiebedrijf zou om Apple van de derde plek te verstoten een online jaaromzet van 7 miljard dollar moeten realiseren. De fusie betekent wel dat er nog onzekerheid bestaat over het e-commerce kanaal van Office Depot. De reden voor de fusie is de schaalgrootte die geëist wordt in de online markt.