Internet gebruiken bij bedrijfsvoering

Internetmarketing is tegenwoordig onmisbaar voor marketeers en ondernemers. Het web is niet alleen meer een manier om je producten of diensten te verbeteren, het is bittere noodzaak mee te gaan in deze ontwikkelingen om overeind te blijven in concurrerende industrieën. Neemt niet weg dat als je up to date blijft van wat er allemaal gebeurt, maar vooral wat er allemaal wordt ontwikkeld, dat je zeker een concurrentievoordeel op kan doen. Optimaal gebruik van moderne technologieën verbeteren de producten en diensten die je levert, maar maken ondernemingen vooral efficiënter. Als je de nieuwste mogelijkheden dan ook benut en dat beter dan de concurrentie doet, dan heb je een voorsprong op je concurrenten en bespaar je nog kosten ook.

Mobiel

a

In korte tijd heeft de smartphone zich zodanig opgewerkt dat meer dan de helft van de Nederlanders een smartphone in bezit heeft. Zeker in het bedrijfsleven en onder ondernemers zijn veel moderne telefoontjes te vinden. Deze mensen kunnen allemaal gebruik maken van de eindeloze stroom van apps. De een na de ander komt op in de downloadstrores te staan, en af en toe staan er apps tussen die erg behulpzaam kunnen zijn in het bedrijfsleven. Denk bijvoorbeeld aan apps voor je urenregistratie. Het is makkelijk, snel en goedkoop. Het is maar een klein voorbeeldje, maar alle kleine beetje helpen en opgeteld kun je er veel tijd en geld mee besparen.

Kleine dingetjes

We mailen, Skypen en Whatsappen om afspraken te maken die vervolgens in de online agenda worden bijgehouden. Presenteren met Powerpoint is al ouderwets en een fax versturen we vanuit de mailbox. De hardware, software en gegevens staan in de cloud, wat enorm vele mogelijkheden biedt  en op kantoor staat muziek aan die online wordt gestreamd.

Bedrijven kunnen grote veranderingen outsourcen aan bedrijven die gespecialiseerd zijn in het toepassen van nieuwe technologieën in de praktijk, maar als ondernemer kun je ook zeker online bijhouden wat er speelt. Welke nieuwe apps er zijn, wat je via de cloud kunt doen. Waar kostenbesparingen mogelijk zijn en wat de nieuwste gadgets zijn die je werkzaamheden kunnen verbeteren. Belangrijke, grote dingen die je bij moet houden om niet achter te lopen op de concurrentie, en juist een voorloper te zijn, zijn natuurlijk van belang. Denk aan SEO en SEA, onmisbaar tegenwoordig voor een onderneming om zichtbaar te zijn  in de zoekmachine. Zelf in de gaten houden waar mogelijkheden zijn is ook van cruciaal belang, en het is een sport om alles in de gaten te houden en kleine verbeteringen in je organisatie teweeg te brengen door ontwikkelingen op het internet.

b