E-commerce populair bij cybercriminelen

 

nieuws_197Bijna de helft van alle systemen die vorig jaar door criminelen werden gehackt waren webwinkels. Dat blijkt uit onderzoek van Trustwave. Cybercriminelen die op zoek zijn naar creditcardgegevens of andere privacygevoelige informatie om mee te frauderen weten de weg naar webwinkels steeds beter te vinden. De veiligheid van e-commerce blijft hiermee een zorgenkindje.

Online kassa’s en betaalsystemen waren het afgelopen jaar in 47 procent van de gevallen het doelwit bij een cyberaanval. Datacentra en bedrijfsinfrastructuren waren in 4 procent van de gevallen het slachtoffer en pinautomaten werden in 1 procent van de gevallen getroffen. Trustwave onderzocht meer dan 450 datalekken in 19 verschillende landen. Hieruit kwam naar voren dat één op de drie aanvallen uit Roemenië kwam en bijna net zoveel (29%) uit de Verenigde Staten.

 

 UntitledRetailbranche en Afrika

De retailbranche is het grootste slachtoffer van deze aanvallen; daar vond 45 procent van de aanvallen plaats. Ook in Afrika is fraude in de e-commercewereld een heikel punt. Zo blijkt bijvoorbeeld dat 7 procent van alle Afrikaanse online transacties frauduleus is. In Europa is dit 2 procent.

 

Bron: IDGconnect